Меню
Your Cart

Изграждане на фабрики за пелети и фураж


Пелета (известен също като гранула) е процес на пресоване на продукти под формата на прах, които могат да се агломерират, за да се получи цилиндрична гранула (наречени “топчета”), които са със значителни предимства по отношение на съхранение и транспортиране след като му се намали обема.
По-специално, пелетизирането се използва за възстановяване на някои продукти, като например дървени стърготини, което се счита за промишлен отпадък , така се гарантира икономичното и евтино използване в някои области, като например горенето и отоплението като цяло.

Пресявна система – Вибросито
Ние предлагаме пълна серия от сита за гранулиран фураж до 25т/ч, както и за биомаса и пелети до 10 т / час.
Ситата са от дебели пластини, монтирана на най-малко четири нива в едно с поддържаща структура.
На входа и изхода на виброситата е използвана на еластична тъкан, както и на всички люкове са запечатани с каучук или с гумени уплътнения, което прави уреда напълно прахоустойчив.
Виброситата са направени с двойна система за пресяване за отделяне на буци и други по-големи структури.
Просттото устройство за изграждане на виброситата позволява на потребителите сами да ги инсталират, но ние препоръчваме наблюдение от специалист. Машината се управлява от един човек, но тя не се нуждая от непрекъснат контрол.

Техничeска информация
Серия PZP за гранулиран пелет
– Капацитет до 30 т / час;
– Оборудван с до 3 зони, изработени от стоманена мрежа, 5 ревизионни шахти, два зрителни отвора;
– 2 вибриращи двигатели, оборудвани с балансьори;
– 8 амортесьора, усвояващи динамичните вибрации;
– Лесна и бърза подмяна на ситата;
– 2 независими аварийни прекъсвача за спешни случаи.

Серия PZL за биомаса
– Капацитет до 10 т / час;
– Оборудван с едно сито от стоманена мрежа, 2 люка за проверка, един от който със стъкло;
– 2 мотора, монтирани в долната част на уреда с регулируема настройка;
– 4 амортесьора за усвояването на най-динамичните вибрации;
– Лесно и бързо смяна наситата;
– Съчетано с охладителя е решение, когато няма достатъчно свободно място.
Сушилни до 3000 кг/ч Технически характеристики сушилни
Нашата оферта включва сушилни инсталации с капацитет от 500 кг до 3000 кг / ч за дървени стърготини при влажност до 55%.
Сушене на трици с капацитет до 9т/ч на базата на 3 сушилни.

Сушилнята се състои от следните компоненти:
– Пещ, горелка и контейнер за гориво (пелети,биомаса, дървесен чипс);
– Сушилня;
– Рафинираща мелница;
– Циклон с двойна система за всмукване;
– Реверсивен шнек под циклоните;
– Шнек,пожаро-известяваща система;
– Контролно табло.
Охладител 2OCP Техническа информация
Охладителилят 2OCP се използва за намаляване на температурата на пелетите чрез.

Резултатът е: втвърдяване и увеличаване на плътността на гранулите, което се отразява на калоричността на пелетите, предназначени за горене.

Охладителят е свързан с аспирационен вентилатор, чиято цел е да увеличи въздушния поток през отворите. Преди вентилатора се инсталира набор от циклони които улавят отклонилите се частици и ги връщат обратно в работния процес.

Ние предлагаме пълна серия от видове охладители на капацитет до 25 т / час.

За производство на фуражи предлагаме прави охладители за производство на пелети предлагаме: охладители в комплект с вибриросито. Това решение значително намалява изискванията за размери в производственото хале, особено когато височината е ограничена.

Технически характеристики:
– Капацитет 4-25 т / час за храни, както и 1-9 т / ч за биомаса и пелети;
– Пелетите се охлаждат до 8-10oC;
– Стандарт за изпълнение на по-ниска версия;
– Хладилна камера направена изцяло от стомана, устойчива на киселина;
– Регулируема скорост, на подаване;
– Ръчно или автоматично се регулира нивото на гранулите;
– Корекциите по-горе се изпълняват от вътрешни и външни датчици;
– Противопожарна защита;
– Автоматично затваряне на системата в случай на спиране на ел.захранване;
– Възможност за регулиране на въздушния поток.
Опитът в дървообработващата промишленост, както и чрез предоставянето на техническа помощ и резервни части на големите италиански производители на пелети, ни позволи да представим серия от нови модели на пелети които се използват изключително за производство на дървесни пелети, серия LG.

За разлика от предишните модели, серията LG е с напълно нов дизайн и отново, създаден специално за дървен материал и има следните новаторски характеристики:

Стойка с основно тяло от чугун за по-добро усвояване на вибрациите;
увеличен и размера на основния вал и лагерите на централния барабан (ротор);
Основни ролки вал вратата и корпус в едно „в резултат на подобрените модели CLM520.HD LG и CLM630 G LG;
Намаляване на износването на матрицата и ролките и драстично намаляване на натоварването на им (най-критичната точка, предмет на честа поддръжка),
увеличаване се живота на лагерите и резервни части;
Увеличаване, намаляване разстоянието между ролките;
Намаляване на скоростта на процеса за да се улесни компресирането на дървените стърготини;
Автоматично смазване на ролките с специална грес

Тези предимства са създали разпространението на котлите с автоматично подаване, които позволяват отопляването на сградите, с ограничени разходи, като се използва минимално количество гранулирана стърготина като гориво.
Въпросното предприятие може да произвежда пелети от отпадъчна дървесина от дърводелски преработвателни предприятия, или от почистване на храстите и от паднала горска маса. Отпадъчните материали на практика са неизползваеми и се изисква значителни разходи на предприятията, за да бъдат извозвани.
Използването на пелети е практика в продължение на години в северните райони на Канада, която е една от първите страни, където пелетизирането е било използвано при събиране на голямо количество стърготини, произведени от дъскорезници.
Процесът се състои от първоначално намаляване на размера с помощта на дробилки за да се получи така наречения чипс, дървени стърготини с размера до 3-4 сантиметра. Дървените стърготини се събират в бункер, от който се извличат и преработват отново чрез рафинираща мелница. Продуктът, получен от рафиниране е хомогенна стърготина с размери 2-3 мм. която се пресова в преса, което дава формата на цилиндър с използването само на натиск без допълнителни слепващи съставки.
Пелетизерането е процес, създаден в сектора на селското стопанство за производството на храни за животни. През последните години употребата му е разширена в алтернативни области като пластмаса, дърво, изкуствени торове и др.

Кратко описание на процеса:

Голяма матрица, която в се върти със скорост от 150 об / мин.
Разположен във вътрешността на матрицата са ролките, които натискат дървесните стърготини, докато стърготините излизат през дупките на матрицата. След което специални ножове ги режат до необходимата дължина.
Етапът на пресоване е процес при който се развива значително температура, която може да достигне 90 ° C на готовия продукт така, че пелетите се нуждаят от охлаждане чрез използването на атмосферния въздух, с помощта на охладител.
Размерът на гранули варира в зависимост от матрицата от 6 мм,8 мм.10 мм. до 20 мм в диаметър. При горене в домашни условия оптималният диаметър 6 мм.

Не винаги инсталирането на производствена линия за дървесни пелети е удобно:

Инсталирането на производствена линия за пелети е оправдано, когато са на разположение сухи стърготини в количества, не по-малко от 2000 тона годишно (60 m3/ден) и ниска цена.
В този случай вие не се нуждаете от мелница и сушилня (приблизителната цена на пелетна линия с капацитет от 600-800 кг / ч = 150,000 – 200,000 евро).
Някои дърводелци биха инсталирани производствени линии с по-нисък капацитет (100-300 кг / ч), което позволява събирането на отпадъци, които иначе биха се изхвърляли, с което се увеличават производствените разходи.
Ако стърготината е влажна или е под форма на дървесен чипс, за да се оправдаят инвестициите на цялостната линия количеството трябва да бъде не по-малко от 5000 тона годишно сух материал, което се равнява на около 10 хиляди тона / годишно мокри стърготини.
Пелетите не е препоръчително да се правят изцяло от съчки, слама, дървесна кора и т.н. , тъй като качеството им не е подходящо за изгаряне в жилищни сгради. Това се дължи на високото съдържание на силициев диоксид и съдържание на пепел.
Все още се правят тестове, за да се използват тези продукти в промишленото производство както и за направа на електроенергия.
Цената на пълната линия за производство на дървесни пелети с капацитет от 10 хиляди тона годишно от естествено дърво, което се равнява на около 5000 тона годишно на гранули (около 2 т / ч) напълно автоматизирана е около 1 милион до 1,000,000.00 евро според типа на оборудването.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност